ABD Yolunda Evlilik

Yeşilkart ve göçmenlik ile ilgili konular...
Kullanıcı avatarı
yapay-zeka
Site Kurucusu Admin
Site Kurucusu Admin
Mesajlar: 419
Kayıt: Çrş Şub 22, 2017 7:52 pm
Konum: Adana
İletişim:

ABD Yolunda Evlilik

Mesajgönderen yapay-zeka » Prş Mar 01, 2018 8:08 pm

Arkadaslar merhaba,

Forumda sagda solda duran "Green Card ve evlilik" ile ilgili bilgileri birlestirmek ve ozelden ya da forumda sorulan sorulara tek bir yerde cevap vermek amaciyla boyle bir konu actim.

Bu konu Green Card alma surecinde, Green Card'li biriyle ya da ABD vatandasi biriyle evlenmeyi dusunenlerin isine yarayacak (en azindan amacim o ).
Evlilik ile ilgili sorularin burada sorulmasi herkes icin faydali olur...

Green Card cekilisine basvuru yapip, basvurudan sonra evlenmis ve kazandigini ogrendigi zaman evli olan birinin yapmasi gereken tek sey, DS260 sayfasinda esi icin yeni bir form acmak ve onu doldurmak.

Eger cekilisi kazandiginizi ogrendikten sonra evlenmeyi dusunurseniz bunu konsolosluktaki mulakattan once yapmanizi tavsiye ederim. Hemen evlenip formlari oyle doldurabilirsiniz ya da formlari bekar halinizle doldurup, evlendikten sonra ve mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluk ile durumunuzu bildirmek icin irtibata gecebilirsiniz. Bunun disinda siz mulakatinizi yaptiktan ve vizenizi aldiktan sonra evlenirseniz, sizin icinde bulundugunuz DV sureci devam ediyorsa (yani Eylul sonuna kadar evlenmeniz durumunda ve ayrica ABD'ye ilk girisinizi yapmamissaniz), esiniz icin konsolosluga basvuru yapip ona mulakat tarihi ve vize alabilirsiniz. Tabii bu, vize kalip kalmamasiyla da ilgili bir karar. Eger o yil icin butun DV vizelerini tukettilerse esiniz vize alamayabilir. Bu nedenle ya mulakattan once evlenmenizi ya da mulakat sonrasi hemen evlenip son aylara birakmadan konsolosluk ile iletisime gecmenizi tavsiye ederim.

Eger DV sureci bittikten sonra evlenirseniz, o durumda yapmaniz gereken family sponsored green card icin basvuru yapmak. Fakat bunun icin esinizin yurtdisinda birkac yil sira beklemesi gerekebilir. Bu konudaki ayrintili bilgiler icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/ ... card-almak

Eger esinizin ABD disinda kalmasini istemiyorsaniz ve kendisi baska bir sekilde ABD'ye girmeyi dusunuyorsa (mesela F1 vizesi ile girerek bir dil okuluna kayit yaptirma plani yapiyorsa), o durumda esiniz bu vizeyle giris yaptiktan sonra ABD'de evlenip sureci baslatabilirsiniz. Tabii, esinizin yeterince uzun sure ABD'de kalacagina emin olmaniz gerekiyor, ayrica gocmen olmayan vizeleri alirken gocmenlik konusunda da yalan soylememelisiniz.

ABD vatandasi olduktan sonra evlilik durumunda: (Green Card'lilarda oldugu gibi, ABD vatandaslarinin esleri icin bir vize kotasi yoktur, bu nedenle ABD vatandasi eslerinin family sponsored green card'a basvuranlarin bekledigi sirayi beklemesine gerek yok) Boyle bir durumda evlenip esiniz icin CR1 (ya da IR1) vize basvurusu yapmaniz gerekiyor.

Eger ABD vatandasi ile evlenip nisanlilik vizesi(K1) ile ABD'ye gelmeyi dusunuyorsaniz yani esiniz ABD'ye girdikten sonra evlenecekseniz (nisanlilik vizesi Green Card sahipleri icin olmuyor, sadece ABD vatandaslari icin buna basvurabilir) K1 vizesine basvuru yapabilirsiniz. Bunun icin son 2 yil icinde nisanlinizla yuzyuze gorusmus olmaniz ve bunu kanitlayabilmeniz gerekiyor. Iliskinizi ve gorustugunuzu fotograflarla, telefon kayitlariyla, internet yazislarinizla, ucak biletleri veya baska evraklarla gosterebilirsiniz. K1 vizesi

“Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir