Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Yeşilkart ve göçmenlik ile ilgili konular...
Kullanıcı avatarı
yapay-zeka
Site Kurucusu Admin
Site Kurucusu Admin
Mesajlar: 422
Kayıt: Çrş Şub 22, 2017 7:52 pm
Konum: Adana
İletişim:

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Mesajgönderen yapay-zeka » Prş Mar 01, 2018 8:10 pm

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Cekilisten kazanilan Green Card(GC) hakkindan anne, baba ya da kardeslerin yararlanip yaralanamayacagina dair sorular geliyor. Bu nedenle ayri bir konu acmak yararli olur diye dusundum.

Green Card sahibi kisiler ya da ABD vatandaslari; ailelerinin bazi uyeleri icin daha sonradan Green Card alabiliyorlar, buna family sponsored GC (yani aile sponsorlu GC) deniliyor ve kabaca 5'e ayriliyorlar...

(Es ile ilgili su konuya bakmalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/ ... da-evlilik)

Asagidaki bilgileri Agustos-2017 vize bulteninden kopyaladim:

FAMILY-SPONSORED:

First: (F1) Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari)

Second: Spouses and Children, and Unmarried Sons and Daughters of Permanent Residents

A. (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin esleri ve cocuklari)

B. (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari - 21 yasinda veya daha buyuk olanlarin)

Third: (F3) Married Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmis kiz ve erkek cocuklari)

Fourth: (F4) Brothers and Sisters of Adult U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin kiz ve erkek kardesleri)

F1, F3 ve F4 ABD vatandaslarinin basvurabilecegi turdeki vize turleri.
F2A ve F2B Green Card sahiplerinin basvurabilecegi turdeki vize turleri.

bir ornek verecek olursak:

Green Card kazanan X bey, kardesi Y hanimi da ABD'ye beraber goturmek isterse, bu vizelerden ancak F4'e basvurabilir. Fakat kardesini Green Card'li statudeyken yanina alamayacagi icin oncelikle ABD vatandasi olmasi gerekmektedir, bu da loto kazanan kisiler icin 5 yillik bir sure demektir (en az 30 ayini ABD'de gecirmisse).

Bunlarin disinda bu vize turleri icin X bey'in bilmesi gereken onemli bir nokta da, su anda hangi tarihte basvuru yapanlara mulakatlarin verildigidir.

(2017 Agustos ayina ait guncel bilgi)
F1 - 22 Temmuz 2011
F2A - 08 Nisan 2016
F2B - 01 Eylul 2011
F3 - 01 Aralik 2005
F4 - 15 Kasim 2004

Bu yazdigim tarihler soyle okunmalidir: ornegin F1 kategorisinde Green Card icin Agustos (2017) ayinda 22 Temmuz 2011 tarihinden once basvuru yapanlara vize verilecek.
Bu durumda X beyin basvurmasi gereken vize turu olan F4 icin su anda 15 Kasim 2004 tarihinden once basvuru yapanlara vize dagitiliyor (yani ~13 yillik bir gecikme var).

Yani X bey oncelikle 5 yillik sureci tamamlayip vatandas olmali , daha sonra kardesinin gocmen olma istedigini belgelendirmelidir. Bu da su anki duruma gore ~18 yillik bir zaman demektir.

Fakat tarihlere baktiginiz zaman F4 vizesi gecikmenin en cok oldugu vize, diger vizelerde 6 yillik ve 12 yillik gecikmeler var. Bu gecikmeler her gecen ay degismektedir. Yani su anda F4 kategorisinde 13 yillik gecikme varsa, bundan 5 yil sonra bu sayi 15 yil da olabilir, 10 yil da olabilir 5 yil da olabilir. Bunu onceden kestirmeniz mumkun degildir.

Yalniz X bey kardesinin ABD'ye karsi gocmen istegini belirttigi icin, bu sure zarfinda Y hanimin basvuracagi gocmen olmayan vizelerin (turist vizelerinin) konsoloslukta red edilme ihtimali cok yuksektir.

Vize bultenleri 7 bolumden olusuyor ve bu bolumlerden B ve C bolumleri Green Card lotosunu kazanan kisiler icin bilgiler iceriyor, A bolumu ise aile'den kazanilan ve is dolasiyla kazanilan Green Card hakkinda bilgiler iceriyor. Aile'den kazanilan Green Card icin guncel siralari A.STATUTORY NUMBERS bolumunun FAMILY-SPONSORED PREFERENCES kismindan ogrenebilirsiniz.

Gordugunuz gibi ABD vatandaslarina ait anne, baba ya da es ile ilgili kategoriler yukarida yer almamaktadir, bunun nedeni bu kategoriler icin bir vize sayisi siniri olmadigindan formlarinizin islenmesi ve tum gerekli islemleri hallettikten sonra size hemen bir sira verilmesindendir. Yani ABD vatandasi olduktan sonra anne,baba ve esler icin tum islemleri kisa bir surede halledebilirsiniz.

Not: Bu bilgiler Agustos 2017 vize bultenindeki bilgiler ile yazilmistir, guncel siralar icin her ay yayinlanan bulteni https://travel.state.gov/content/visas/ ... letin.html adresinden takip edebilirsiniz.

kaynak: https://yesilkartforum.com

“Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir