DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yeşilkart ve göçmenlik ile ilgili konular...
Kullanıcı avatarı
yapay-zeka
Site Kurucusu Admin
Site Kurucusu Admin
Mesajlar: 418
Kayıt: Çrş Şub 22, 2017 7:52 pm
Konum: Adana
İletişim:

DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mesajgönderen yapay-zeka » Prş Mar 01, 2018 8:11 pm

DV2018 Talihlilerinin Dikkatine!

DV2018 Sureci ana hatlariyla su asamalardan olusmaktadir:

DS260 formunun Green Card alacak herkes icin online olarak doldurulmasi ve gonderilmesi
Case(dosya) numarasinin aktif olmasini ve mulakat tarihi verilmesini beklemek
Forumdaki “Mulakat Deneyimleri” konularını ve “ABD’de Yasam” kategorisindeki basliklari ve konulari okumak
Mulakata hazirlik ve Konsolosluk'ta Mulakat Gorusmesi
Vizelerin PTT'den alinmasi
Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden)


DV2018 Asamalari ayrintilariyla soyledir:

1). dvlottery.state.gov adresinden kazandiginizi ogrendikten sonra buradan: https://ceac.state.gov/ceac/ DS-260 formunu kendiniz ve Green Card alacak aile fertleriniz icin ayri ayri doldurmaniz gerekiyor. Eger cekilise basvurduktan sonra bilgilerinizde degisiklik olduysa (evlilik, bosanma,dogum vs.) bilgilerinizi guncellemeyi unutmayin!
Kazandiginizi ve mulakat tarihinizi ogrenebileceginiz tek yer dvlottery.state.gov adresidir. Ayrica her yil uygulamalarda degisiklikler yapiliyor, bu nedenle hicbir hata yapmamak icin bu surecte sadece DV2018 baslikli konulardaki bilgilerle hareket etmenizi tavsiye ederim! 2012 yilindan beri kazananlara postayla zarf gonderilmiyor; sadece dvlottery.state.gov uzerinden kazandiginizi ve zamani geldiginde mulakat tarihinizi ogreniyorsunuz.

2). Bu formlari goo.gl/YKHmct adresindeki crazycells'in hazirladığı yonergelere gore doldurun (Bu pakette DS260 formundaki her sorunun turkce olarak aciklamasini bulacaksiniz). Formlari hizli bir sekilde dolduran arkadaslarin cogu daha sonra formlarda yanlislik yaptigini farkediyorlar. Bu nedenle formu hemen doldurmanizi tavsiye etmem, lutfen formu doldurma isini bir haftaya yayin ve sonrasinda ayri bir gunde tum cevaplari tekrardan kontrol edip formlarinizi gonderin.

3).. Formlari online olarak doldurduktan sonra 'confirmation page' yani onay sayfasinin ciktisini almaniz ve bu ciktiyi vize gorusmenizde beraberinizde goturmeniz gerekiyor (Doldurduktan sonra da siteye girerek cikti alabilirsiniz).

[b]4).[/b]. Formlarinizi doldurduktan ve online olarak gonderdikten sonra yapmaniz gereken tek sey sabirla beklemek. Formlariniz islendikten sonra ve numaraniz aktif olduktan sonra dvlottery.state.gov adresindeki sayfaniza girerek (cekilise basvuru yaparken aldiginiz confirmation numarasi ile giris yapiyorsunuz) mulakat tarihinizi ogrenebilirsiniz. Mulakat tarihiniz siteye aktarildigi zaman KCC'den dvlottery.state.gov sayfanizi kontrol etmenizi soyleyen bir e-mail alacaksiniz. Bu e-mail, cekilise basvuru esnasinda yazdiginiz e-mail adresine gonderilecek.

5).Formlariniz islendikten sonra, yani bilgileriniz database'e aktarildiktan sonra, size mulakat tarihi verilmesi icin numaranizin "aktif" olmasi gerekmektedir. Numaralar formlarin gonderilis ve islenmis oldugu tarihlere gore ayrilir ve bu formlar "case numaralari"na gore yani size ait olan dosya numaralariniza gore siralandiktan sonra o ay dagitilacak vize sayisina gore bir “cut-off” yani “sinir” belirlenir (Vizelerin dagitimina kucuk dosya numaralarindan baslanir, bu nedenle case numaraniz cok buyukse -30.000 gibi- formunuzu ilk siz gondermis olsaniz bile, case numaralarina gore siralamada arkalarda kalacaginiz icin size ilk aylarda mulakat tarihi verilmeyecektir!).

O ay hangi "case numaralarinin" aktif oldugu her ay aciklanan vize bulteninde yer almaktadir. Bu bultene " suradaki visa bulletin" adresinden ulasabilirsiniz. Her ayin 15'ine dogru bir sonraki ayin bulteni aciklanir. Ve aciklanan bultende "B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY..." basliginin altindaki EUROPE bolgesindeki 'aktif' (current) numaraya bakmaniz gerekmektedir. (Her bolge icin ayri sayida kisi DV icin sans kazanmaktadir, dolayisiyla her bolgenin case numaralarinin ilerleyisi birbirinden farklidir(bagimsizdir). Turkiye ‘Europe’ kategorisinde bulunuyor.)

Bunun disinda her ayin bulteninde bir sonraki ay aktif olacak numaralar da "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." baslikli kisimda on bilgi olarak verilir. Yani su an icinde bulundugumuz Mayis ayinda, gelecek ay olan Haziran'a ait vize bulteni aciklanacak ve bu Haziran bulteninin icinde hem Haziran'a ait hem de Haziran'dan bir sonraki ay olan Temmuz'a ait aktif numaralar aciklanacak.

Eger formlari doldurup hemen gonderirseniz buyuk olasilikla (ilk aylar olan Ekim-Kasim aylarini saymazsak) case numaranizin aktif oldugu ayda mulakata cagrilirsiniz... Tabii, formlari gec gondererek ve dolayisiyla islenme suresini geciktirerek, daha gec bir tarihte sira da alabilirsiniz.

Fikir vermesi amaciyla gecen yilda ve bir onceki yilda hangi case numaralarin ne zaman aktif olduklarini yazayim:

DV2015
Ekim 2014 - 8.500
Kasim 2014 - 9.900
Aralik 2014 - 11.600
Ocak 2015 – 16.000
Subat 2015 – 20.500
Mart 2015 – 24.000
Nisan 2015 – 28.450
Mayis 2015 – 30.300
Haziran 2015 - 34.125
Temmuz 2015 - 35.700
Agustos 2015 - 39.750
Eylul 2015 - 43.050

DV2016
Ekim 2015 - 9.150
Kasim 2015 - 12.500
Aralik 2015 - 14.000
Ocak 2016 – 16.425
Subat 2016 – 19.100
Mart 2016 – 20.800
Nisan 2016 – 24.500
Mayis 2016 – 28.000
Haziran 2016 - 34.000
Temmuz 2016 - Current (butun numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor)
Agustos 2016 - Current
Eylul 2016 - Current

DV2017
Ekim 2016 - 8.500
Kasim 2016 - 13.000
Aralik 2016 - 14.000
Ocak 2017 - 15.900
Subat 2017 - 18.000
Mart 2017 - 19.300
Nisan 2017 - 22.100
Mayis 2017 - Current (butun numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor)
Haziran 2017 - Current
Temmuz 2017 - Current
Agustos 2017 - Current
Eylul 2017 - Current

Ornegin DV2017 tarihlerini goz onunde bulundurursak, case -yani dosya- numaraniz 16.500 ise 18.000 ve altindaki numaralarin aktif oldugu Subat ayinda sizin numaraniz aktif oldu demektir, eger belgeleriniz zamaninda islendiyse size de Subat ayinda bir mulakat tarihi verilecektir. Numaraniz aktif olduktan ve size mulakat tarihi verildikten sonra mülakat tarihinizi dvlottery.state.gov sitesinden ogrenebilirsiniz.

Not: Lutfen "case numaram 2018EU00..., su ay formlari gonderirsem ne zaman mulakat tarihi verilir?" gibi sorular sormayin. Sistemi aciklayip, numaralari yazdim. Mulakatinizi sadece case numaraniz aktif oldugu zaman, belgeleriniz islenmisse ogrenebilirsiniz. Eger ABD'ye gec gitmek istiyorsaniz, formlari biraz gec doldurarak bu islemi yapabilirsiniz; ama ne kadar geciktirirseniz mulakatinizin ne kadar sarkacagini hic kimse bilemez, sadece yukardaki numaralara bakarak tahmin edebilirsiniz. Ayrica vize sayisi limitli oldugu icin cok gec kalirsaniz, vize sansinizi da kacirabilirsiniz. Vize sansinizi kacirmak istemiyorsaniz, tum formlarinizi online olarak en gec 2018 yili gelmeden doldurmus ve gondermis olmanizi tavsiye ederim.
(Onemli not: case numarasi 35.000+ olan kisilere cok geciktirmeden formlarini doldurmalarini ve gondermelerini tavsiye ederim.)

DV2015 zamani mulakat tarihlerini tahmin edebilmek ya da geciktirmek icin pek cok forum uyesi mario'nun Turkiye'den DV2015’i kazananlar icin hazirladigi su tablodan yararlandilar:
http://bit.ly/1CgoTHT

Benzer tablo diger yillar icin de hazirlandi:
DV2016 tablosu: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 tablosu: http://bit.ly/2538r1F

Bu da bu yilin tablosu:
DV2018 tablosu: http://bit.ly/2oUsb7r

Lutfen bu tabloyu bu foruma uye olsa da, olmasa da, bu satiri okuyan butun DV2018 kazananlari doldursun. Bu, butun DV2018 kazananlari icin faydali bir dokuman olacak.

Sizin numaraniz aktif olduktan ve belgeleriniz islendikten sonra ve size bir mulakat tarihi verildiginde, dvlottery.state.gov sayfaniza girip oradan mulakat tarihinizi ogrenebileceksiniz. Dvlottery.state.gov sayfaniz guncellendigi zaman KCC'den size bir e-mail gelecek (Bazen email’den hemen sonra database henuz guncellenmemis oluyor, email geldikten sonra 9-10 saat bekleyip tekrar siteye girmeyi deneyebilirsiniz!).

Mulakat tarihleri KCC tarafindan belirlenip, daha sonra dosyalariniz formlarda belirttiginiz konsolosluga gonderiliyor, yani eger Ankara'daki Amerikan Konsoloslugunda mulakata girecekseniz https://tr.usembassy.gov/ (Turkiye'de sadece Ankara konsoloslugunda mulakata giriliyor), belgeleriniz oraya gonderilecek.

6). Mulakat zamaninizi ogrendikten sonra, https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv CSC'ye kayit olup vizenin gonderilecegi PTT subesini secip, mulakat icin belgelerinizi hazirlamaya baslayabilirsiniz...

CSC’ye kaydi, mulakat oncesi belgelerinizi nasil hazirlayacaginizi ve mulakatlarla ilgili diger tum ayrintilari DV2018 mulakat deneyimleri adli konuda bulabilirsiniz! (Ayrica forumdaki gecmis yillarin mulakat deneyimlerini de incelemenizi siddetle tavsiye ederim!)

7).Mulakattan sonra CSC’den secmis oldugunuz PTT subesine uzerine gocmen vize basili pasaportunuz gonderilecek ve Green Card almak istiyorsaniz bu vizenin son tarihine kadar (yaklasik 6 ay sureniz olacak) ABD'ye en az bir kere girmis olmak durumundasiniz. ABD'ye girdikten sonra Green Card'iniz ve doldurdugunuz formlarda istediyseniz SSN(Social Security Number)'niz verdiginiz adrese gonderilecek.

Not: DV2018 mulakat deneyimleri konusunun ilk iletisinde de acikladigim uzere, vize paketi geldikten sonra ABD'ye giris yapmadan $220 USCIS Gocmenlik ucretinizi odemenizi tavsiye ederim. Bu USCIS ucretini odemeden Green Card'iniz size gonderilmeyecek. (Ayrintili bilgiyi DV2018 Mulakat deyimleri konusunda bulabilirsiniz: http://sanaldil.com/viewtopic.php?f=81&t=25148 )

Ayrica ABD’ye seyahat ve ABD disinda kalis sureleriyle ilgili sorulariniz icin su konuyu da incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim:
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri : viewtopic.php?f=81&t=25149

8).ABD'de yasayanlara onemli not: Eger cekilisi kazandiginizi ogrendiyseniz ve su anda ABD'de yasiyorsaniz vizenizi almak icin iki yolunuz var: Consular Processing (CP) ya da Adjustment of Status (AOS).

Yukarida bahsedilen asamalarin hepsi CP ile ilgilidir, CP yapacaksaniz mulakatiniz sirasinda Turkiye'ye geri donup vizenizi Ankara'daki Amerikan Konsoloslugu’nda almaniz gerekiyor. Yani Turkiye'den basvuranlarla ayni seyleri yapacaksiniz.

Eger AOS yapmak isterseniz, yapmaniz gerekenler 3 asagi 5 yukari benzer olsa da AOS'nin buyuk farkliliklari vardir. AOS daha uzun ve masrafli bir surectir, CP gibi tek mulakatta bitmez. 3-4 ay surebilir ve case numaraniz buyuk ise AOS yaparken Eylul 2018’e kadar islemleri yetistiremezseniz vize alma sansinizi kaybedebilirsiniz. Eger case numaraniz cok buyuk degilse ve ABD'yi terketmek istemiyorsaniz o zaman AOS sizin icin daha makul olabilir. Bilginize!

Ayrintili bilgiyi "AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak" viewtopic.php?f=81&t=25150 konusunda bulabilirsiniz. Ayrica su linki inceleyebilirsiniz: Adjustment of Status in the U.S. https://travel.state.gov/content/visas/ ... tment.html

ABD'de yasamayan kisiler ise Green Card vizesini almak icin yukarida ayrintili bir sekilde anlatilan CP'yi yapmak durumundalar.

9). Belki en basa bunu yazmam gerekirdi…
Green Card'i alabilmeniz icin verdiginiz tum bilgilerin tam ve dogru olmasinin yanisira, cekilisin bazi sartlarini da sagliyor olmaniz gerekmektedir.

Cekilisi kazanan kisi ya lise egitimini tamamlamis olmali ya da eger lise diplomasi yoksa kazanan kisinin is deneyimi olmak zorunda. Yani;

lise egitimi derken okulda verilen orgun egitimi tamamlamis ve diplomasini almis olmali.

Eger kazanan kisi lise egitimini tamamlamamissa, o zaman son 5 yilin en az 2 yilini, en az 2 yillik egitim ya da tecrube gerektiren bir iste calisiyor olmali. Ve bu is ABD devletinin meslek database'i olan http://online.onetcenter.org 'ta bulunan mesleklerden Zone 4 ya da Zone 5'te bulunan bir meslek olup SVP'si en az 7.0 olmali.

Eger bu sartlardan birini saglamiyorsaniz, dosyanizin ve dolayisiyla basvurunuzun cok buyuk bir ihtimalle reddedilecegini hatirlatmak isterim. Eger hali hazirda acik liseye gidiyorsaniz, acik lise diplomasi da kabul goruyor. Bu durumda onemli olan mulakat gunune kadar diplomanizi almak.

10). Formlar ya da surec hakkindaki tum sorularinizin kesin cevaplari olmayabilir. Bu nedenle soyle soyle bir durumum var soruyu nasil cevaplamam gerekiyor, bu durumda ne yapmam gerekiyor, paketteki formlarda soyle yazilmis ama ben boyle yapsam olur mu diye sorulan sorular sorulacaktir. Bu tur sorularin cevaplari da cevap veren kisiye gore degisebilir. Herkes sorulari kendi nasil cevapladiysa size onun bilgisini verecektir. Bu nedenle israrla sorulariniza kesin ve net cevaplar beklememenizi oneririm. Sorularin sizin formunuzda nasil cevaplanmasi gerektigini sizden daha iyi kimse bilemez.

(not: bu konuyu okuduktan sonra bu surecin de kendine ait bir jargonu oldugunu farkedeceksiniz, bu nedenle ilk seferde okudugunuzda her maddeyi cok net anlayamayabilirsiniz. Boyle bir durumda bu konuyu tekrar tekrar okumanizi tavsiye ederim. Konuyu okudukca surece ve terimlere asina olacaksiniz ve yazilanlari cok daha rahat anlayacaksiniz!)

11).Lutfen DV2018 sureciyle ya da ABD gocmenligiyle ilgili sorulari sadece ilgili konularda sorun. Hali hazirda forumda konusulup tartisilan bir konu icin yeni bir baslik acmayin.

Cekilis basvurusundan sonra evlenenler ya da yakin zamanda evliligi dusunenler su konuyu okuyabilirler: viewtopic.php?f=81&t=25151

Diger aile uyelerinin Green Card durumu icin su konuyu okuyabilirsiniz:
Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) viewtopic.php?f=81&t=25152
kaynak : https://yesilkartforum.com

“Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir