(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Kullanıcı avatarı
yapay-zeka
Site Kurucusu Admin
Site Kurucusu Admin
Mesajlar: 418
Kayıt: Çrş Şub 22, 2017 7:52 pm
Konum: Adana
İletişim:

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Mesajgönderen yapay-zeka » Çrş Mar 28, 2018 1:58 pm

(B) ZİYARETÇİ VİZESİ: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ziyaretçi Vizesi mesleki toplantılara veya konferanslara katılmak dahil iş (B1), ya da tatil yapmak veya aileyi ziyaret etmek veya tıbbi tedavi almak (B2) amacıyla, ya da her iki (B1/B2) amacın birleşimiyle geçici olarak Birleşik Devletler’e gelmek isteyen kişilere yönelik göçmen olmayan vize türüdür.

Resim

B1/B2 vizesini Ankara ve İstanbul’daki vize bölümlerinden alabilmek icin http://www.usvisa-info.com/ adresinde bulunan yönlendirmeleri takip etmeniz gerekmektedir. Websitesinden randevu almak için takip edilmesi gereken aşamalar aşağıda listelenmiştir:

DS-160 https://ceac.state.gov/genniv/ formunu tamamlayınız.
www.usvisa-info.com adresine giriniz
Sağ üst köşede bulunan Hesap Oluştur’a tıklayınız. Başvuru sahibinin pasaport numarasını, doğum tarihini ve uyruğunu girerek bir hesap oluşturunuz.
Vize bilgilerini inceleyip seyahat amacınıza göre bir vize türü seçiniz.
Başvuru sahibinin kimlik bilgilerini giriniz.
Pasaportun teslim edileceği PTT şubesini seçiniz.
MRV (vize başvuru ücreti) ödeme yöntemini seçiniz.
Randevu tarih ve saatini seçiniz.
Randevu tarih ve saatini onaylayınız.
Lütfen randevunuza gelmeden önce vize mülakatınız için yanınızda getirmeniz gereken belgeleri inceleyiniz.
Eğer internet erişiminiz yoksa vize başvuru formunuzu (DS-160) doldurduktan sonra aşağıdaki telefon numaralarını kullanarak işlemlerinizi telefon üzerinden yapmanız mümkündür.

Turkiye’den: +90 (850) 390-2884
A.B.D’den: +1 (703) 520-2490

kaynak

Ayrica, usvisa info sitesindeki bilgilere gore:

ABD Vize başvurusunda gerekli adımlar

Birleşik Devletler’e gitmek için Vize başvurusu yapmanız gerekiyorsa, süreç aşağıdaki adımları içerir:

Birleşik Devletler’e gitmek için gerekli Vize türünü belirleyiniz. Vize türleriyle ilgili bilgiler https://travel.state.gov/content/travel ... ories.html adresinde bulunmaktadır..
Online vize başvuru formu DS-160’ı doldurunuz. DS-160, ABD Devleti online formudur ve sadece https://ceac.state.gov/CEAC adresinde doldurulabilir. Bu web sitesindeki hizmetlerden yararlanabilmek için her başvuru sahibinin bu formu doldurması gerekmektedir.
Konsolosluk Bölümünden bir randevu almak için aşağıdaki başvuru adımlarını gerçekleştirmek üzere bu web sitesine geri dönünüz:
Kullanıcı hesabı oluşturunuz
Vize başvurusunda bulunan her başvuru sahibi için DS-160 onay numarasını giriniz
Kurye belge iade sürecini tamamlayınız
Göçmen Olmayan Vize (MRV) başvuru ücretini ödeyiniz.
Konsolosluk randevunuzu alınız.
Konsolosluk randevunuza katılınız.
Mülakatınızdan sonra, lütfen konsolosluğun verdiği talimatları uygulayın ya da vize durumu ve teslimat bilgisi için bu web sitesini kontrol edin.
Not: Belirli bir yaş grubundan olan ya da daha önce alınan bir ABD vizesini yenileyen başvuru sahipleri, bir Konsolosluk mülakatına katılmadan vize başvurusu yapma hakkına sahip olabilir. “Mülakatsız Vize” programına uygunluk, başvuru sahibi bu siteden bir randevu tarihi alma sürecinden geçerken belirlenecektir. Belirleme, eleme kriterlerine verilen cevaplara göre gerçekleştirilecektir.

“Mülakatsız Vize” programı hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/ adresini ziyaret edin.

“Amerikan Vizeleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir