Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeşilkart ve göçmenlik ile ilgili konular...
User avatar
yapay-zeka
Site Kurucusu Admin
Site Kurucusu Admin
Posts: 399
Joined: Wed Feb 22, 2017 7:52 pm
Location: Adana

Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Postby yapay-zeka » Tue Oct 23, 2018 3:51 am

DV2020 Greencard Çekiliş Başvuruları www.dvlottery.state.gov adresindeki resmi siteden 3 Ekim 2018 ile 6 Kasim 2018 tarihleri arasinda yapılabilir. Web sitesinden kaynaklı herhangi bir sorun yaşamamak için son günlere bırakmadan başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Eğer kazanırsanız, vizeyi alabilmek için ya

lise eğitiminizi tamamlamış olmalısınız
ya da
son 5 yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız

İş deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için O*Net Online veri tabanı kullanılıyor. Bu sitede birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekleri yapıyorsanız vizeyi alabiliyorsunuz. Mesleğinize dayanarak çekilişe katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.

Bu yıl sonunda liseden mezun olacak kişiler yahut açık lise diploma sahipleri de başvuruya katılabilirler. Ankara Amerikan Konsolosluğu, mülakat zamanı lise ya da daha üst bir diplomanız olduğu sürece çekilişin eğitim şartını yerine getirdiğinize kanaat getirmektedir.

Ayrıca bunlar dışında, doğduğunuz ülkenin de çekilişe katılmaya uygun olması gerekiyor. Türkiye veya Azerbaycan doğumlu kişiler çekilişe katılabilirler. Eğer doğduğunuz ülkenin çekilişe uygun olup olmadıgını bilmiyorsanız bu konuda sorabilirsiniz.

Başvurunuzu, dvlottery.state.gov adresinden ulaşacağınız form ile yapabilirsiniz. Başvuru ile ilgili sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.

1. Name isim
isminizi pasaportunuzdaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.

last/family name: soyisim
first name: isim
middle name: ortanca isim

2. Gender (cinsiyet)
male: erkek
female: kadın

3. Birth date (doğum tarihi)
day (gün)
month (ay)
year (yıl)

4. City where you were born (doğum yeri)
Buraya nüfus cüzdanınızdaki doğum yeri hanesinde yazan yeri yazmalısınız. Eğer nüfus cüzdanınızda 'Merkez' yazıyorsa, ilin ismini de yazabilirsiniz.

5. Country where you were born (doğduğunuz ülke)
Buraya vatandaşı olduğunuz ya da yaşadığınız ülkeyi değil, doğduğunuz ülkeyi yazmalısınız. Eğer doğum yeriniz şu an başka bir ülkeye aitse, günümüzdeki ülkenin ismini yazabilirsiniz.

6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)
Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.

7. Entrant photograph(s) (başvuran fotoğrafları)
Başvuru sahibi ve başvuruya eklenen herkes için güncel bir fotoğraf eklemeniz gerekiyor.

8. Mailing address (posta adresi)
In care of - (eğer postayı sizin dışınızda biri alacaksa)
Address Line 1 - (adres 1. satır)
Address Line 2 - (adres 2. satır)
City/Town - (ilçe)
District/Country/Province/State - (il)
Postal Code/Zip Code - (posta kodu)
Country - (ülke)

Not: Türkiye ve ABD farklı idari yönetim sistemleri kullanmaktadır, o nedenle "province" kısmına adresinizdeki "şehri", "town" kısmına adresinizdeki "ilçeyi/semti" yazmanız bir soruna neden olmaz. Zaten farklı bir kullanımda adreste bilgi kaybı yaşamış olursunuz.

9. Country where you live today (şu an yaşadığınız ülke)

10. Phone number (optional) (telefon numarası - yazmanız isteğe bağlı)

11. Email address (e-mail adresi)
Bu kısma önümüzdeki yıl da erişiminizin olacağı bir e-mail adresi yazın.

12. Highest level of education you have achieved, as of today (bugün itibariyle erişmiş olduğunuz en yüksek eğitim seviyesi)

(1) Primary school only - ilkokul
(2) Some high school, no diploma - lise terk ya da hala lise öğrencisi
(3) High school diploma - lise diploması
(4) Vocational school - yüksekokul diploması
(5) Some university courses - üniversite terk ya da üniversite öğrencisi
(6) University degree - üniversite diploması
(7) Some graduate-level courses - yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
(8) Master’s degree - yüksek lisans derecesi
(9) Some doctoral level courses - doktora terk ya da doktora öğrencisi
(10) Doctorate - doktora derecesi

13. Current marital status (şu anki medeni durumunuz)
(1) Unmarried - bekar
(2) married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident (LPR) - evli ve eşiniz Green Card sahibi yahut ABD vatandaşı degil
(3) married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR - evli ve eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı
(4) divorced - yasal olarak boşanmış
(5) widowed - dul
(6) legally separated - yasal olarak ayrı yaşıyor

Eğer yasal olarak evliyseniz eşinizi de başvuruya eklemelisiniz. Eğer eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı ise başvuruya eklemenize gerek yoktur.

14. Number of children (çocuk sayısı)
Hayatta olan, 21 yaş altı ve bekar olan bütün çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Çocuklarınız üvey, evlat edinilmiş ya da velayeti eski eşinizde olsa dahi, ayrıca ABD'ye sizinle gelmeyecek olsalar bile çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Fakat, ABD vatandaşı olan ya da Green Card sahibi olan çocuklarınızı başvuruya eklemenize gerek yoktur.
14. Number of children (çocuk sayısı)

User avatar
yapay-zeka
Site Kurucusu Admin
Site Kurucusu Admin
Posts: 399
Joined: Wed Feb 22, 2017 7:52 pm
Location: Adana

Re: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Postby yapay-zeka » Tue Oct 23, 2018 3:52 am



Return to “Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest